Τεχνολογία

Το Power BI αναπτύχθηκε από τη Microsoft με στόχο να προσφέρει έναν ισχυρό, ευέλικτο και εύκολο στη χρήση εργαλείο ανάλυσης δεδομένων και δημιουργίας αναφορών. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα business intelligence που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν τα δεδομένα τους σε ευανάγνωστες και επικρατούσες πληροφορίες, βοηθώντας τις να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις.

Μια από τις βασικές του δυνατότητες είναι η σύνδεση με ποικίλες πηγές δεδομένων, όπως βάσεις δεδομένων, ERP, αρχεία Excel, cloud υπηρεσίες (όπως το Azure SQL Database, το Google Analytics κ.λπ.) και πολλά άλλα. Το Power BI επιτρέπει την οπτικοποίηση αυτών των δεδομένων με ευκολία μέσω γραφημάτων, διαγραμμάτων, πινάκων και ενδεικτικών πυλών, παρέχοντας μια συνολική εικόνα της κατάστασης της επιχείρησης.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη του Power BI είναι η δυνατότητα παρακολούθησης των επιδόσεων σε πραγματικό χρόνο. Με τη χρήση διαδραστικών δεδομένων και αναφορών, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο τους, να εντοπίζουν τα σημεία δυνατού βελτιστοποίησης και να προβλέπουν τις μελλοντικές τάσεις.

Το Power BI επίσης προσφέρει ευελιξία στην εργασία ομάδων, καθώς επιτρέπει την κοινή χρήση αναφορών και δεδομένων μεταξύ των μελών της ομάδας. Αυτό διευκολύνει τη συνεργασία και ενισχύει την κοινή κατανόηση των δεδομένων, βοηθώντας στην ομαλή λήψη αποφάσεων.

Με την αυξανόμενη σημασία των δεδομένων στη λήψη αποφάσεων, το Power BI αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε είδους επιχείρηση. Η δυνατότητά του να μετατρέπει τα δεδομένα σε πληροφορίες και γνώσεις είναι αναντικατάστατη, ενώ η ευκολία χρήσης του κάνει το Power BI προσιτό ακόμη και σε ανθρώπους χωρίς τεχνικές γνώσεις βάσεων δεδομένων.

Συνολικά, το Power BI δεν είναι απλώς ένα εργαλείο ανάλυσης δεδομένων, αλλά ένας σύμμαχος για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης, βοηθώντας την να προβλέπει και να λαμβάνει αποφάσεις με βάση τα δεδομένα της.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Power BI:

Εύκολη ενσωμάτωση δεδομένων

Οι χρήστες του Microsoft Power BI μπορούν εύκολα να συνδέσουν τα δεδομένα τους στο περιβάλλον του προγράμματος. Η άμεση ανάκτηση δεδομένων από μεγάλο αριθμό πηγών είναι επίσης μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες του Microsoft Power BI. Τα δεδομένα από βάσεις δεδομένων που βρίσκονται σε φυσικούς servers, cloud servers και Excel μπορούν εύκολα να ομαδοποιηθούν. Ωστόσο, χωρίς να γράψετε μια γραμμή κώδικα, οι αναφορές του Power BI μπορούν επίσης να προβληθούν σε τοποθεσίες του Microsoft Teams, SharePoint Online αλλά και εξωτερικές εφαρμογές. Μέσα στο περιβάλλον Power BI, όλα τα συσσωρευμένα δεδομένα είναι άμεσα διαθέσιμα. Οι μετρήσεις λαμβάνονται πανεύκολα, όποια κι αν είναι η πηγή των δεδομένων.

Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες

Το Power BI δεν είναι περίπλοκο στην εγκατάσταση και την εκμάθηση. Χρειάζεται μία άδεια για να αποκτήσετε πρόσβαση στις δυνατότητες του Microsoft Power BI. Οι επιχειρηματίες που το έχουν υιοθετήσει, λατρεύουν τη δυνατότητα που τους δίνει να αποκτούν εύκολα γρήγορη πρόσβαση σε όλα τα κρίσιμα δεδομένα της εταιρείας τους.

Πρόσβαση στα δεδομένα από οπουδήποτε

Οι χρήστες του Power BI μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναφορές οπουδήποτε χάρη στις εφαρμογές για κινητά Android και iOS. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους απαραίτητους πίνακες εργαλείων και τις πληροφορίες εν κινήσει. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κρίσιμα για την επιχείρησή σας δεδομένα χωρίς υπολογιστή. Τέλος, μπορείτε να λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις όποτε χρειαστεί χάρη στις διάφορες λειτουργίες του Microsoft Power BI που είναι διαθέσιμες σε κινητά.

Απλή Άμεση Πρόσβαση στα Δεδομένα

Το Microsoft Power BI είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για επιχειρήσεις λόγω της άμεσης λήψης δεδομένων. Η εφαρμογή συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με την βάση δεδομένων σας. Η ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά για την εταιρεία σας, επιτρέποντας σας να πάρετε αποφάσεις άμεσα και πληροφορημένα, και να μην αναλώνεστε σε χρονοβόρες διαδικασίες.

Ερωτήματα φυσικής γλώσσας

Από τον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής, οι χρήστες του Power BI μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα φυσικής γλώσσας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια και είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Microsoft Power BI. Μια απάντηση οπτικοποίησης προκύπτει από την υποβολή ενός ερωτήματος σε φυσική γλώσσα. Τα γραφήματα και οι πίτες που προκύπτουν απαντούν με κατανοητό τρόπο στις ερωτήσεις σας.