Τεχνολογία

Σε μια εποχή όπου οι παραβιάσεις δεδομένων, οι επιθέσεις ransomware και οι τυχαίες απώλειες δεδομένων γίνονται όλο και πιο συχνές, η σημασία μιας ισχυρής στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων δεν μπορεί να υπερτονιστεί. Για τις επιχειρήσεις, οι συνέπειες της απώλειας δεδομένων μπορεί να είναι καταστροφικές, από λειτουργικές διαταραχές έως σοβαρές οικονομικές απώλειες και ζημία στη φήμη τους. Αυτό έρχεται να λύσει ο κανόνας 3-2-1 για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, προσφέροντας ένα απλό αλλά αποτελεσματικό πλαίσιο για τη διασφάλιση των δεδομένων της επιχείρησής σας. Σε συνδυασμό με αξιόπιστες λύσεις όπως η Acronis, οι επιχειρήσεις μπορούν να μετριάσουν σημαντικά τους κινδύνους που σχετίζονται με την απώλεια δεδομένων.

Κατανόηση του κανόνα 3-2-1

Ο κανόνας 3-2-1 είναι μια στρατηγική βέλτιστης πρακτικής για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την ανάκτηση δεδομένων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ολοκληρωμένη προστασία των δεδομένων. Σημαίνει:

 • 3 αντίγραφα των δεδομένων σας: ένα κύριο που χρησιμοποιείτε και δύο αντίγραφα ασφαλείας.
 • 2 διαφορετικούς τύπους μέσων: όπως αποθήκευση στο cloud, σκληρούς δίσκους ή αντίγραφα ασφαλείας σε ταινία, για προστασία από βλάβες συσκευών ή μέσων.
 • 1 εξωτερικό αντίγραφο ασφαλείας: διασφαλίζοντας ότι τουλάχιστον ένα αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύεται σε διαφορετική φυσική τοποθεσία για την προστασία από τοπικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες ή κλοπή.

Τα οφέλη της τήρησης του κανόνα 3-2-1

Η εφαρμογή του κανόνα 3-2-1 μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στις επιχειρήσεις:

 1. Ενισχυμένη προστασία δεδομένων: Οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο πλήρους απώλειας δεδομένων.
 2. Λειτουργική ανθεκτικότητα: Η γρήγορη ανάκτηση από απώλειες δεδομένων εξασφαλίζει ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας, διατηρώντας την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.
 3. Συμμόρφωση και νομική προστασία: Πολλοί κλάδοι έχουν κανονισμούς που απαιτούν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και τη διατήρηση δεδομένων. Ο κανόνας 3-2-1 μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις, αποφεύγοντας πιθανές νομικές και οικονομικές κυρώσεις.

Ο ρόλος λύσεων όπως η Acronis στην προστασία δεδομένων

Λύσεις όπως η Acronis πηγαίνουν τον κανόνα 3-2-1 ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας προηγμένα χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων:

 • Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας: Διασφάλιση ότι τα αντίγραφα ασφαλείας εκτελούνται τακτικά χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση.
 • Ασφαλής αποθήκευση: Χρήση κρυπτογράφησης και ασφαλών κέντρων δεδομένων για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και απειλές στον κυβερνοχώρο.
 • Ανάκτηση από καταστροφές: Προσφορά γρήγορων και αξιόπιστων επιλογών ανάκτησης για την ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας σε περίπτωση απώλειας δεδομένων.

Η υπόθεση της Acronis: Αριθμοί και ποσοστά

 • Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσε ότι το 94% των εταιρειών που υφίστανται καταστροφική απώλεια δεδομένων δεν επιβιώνουν – το 43% δεν επαναλειτουργεί ποτέ και το 51% κλείνει μέσα σε δύο χρόνια.
 • Σύμφωνα με την Cybersecurity Ventures, το παγκόσμιο κόστος του ransomware έφτασε τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, καθιστώντας αξιόπιστες λύσεις backup όπως η Acronis όχι απλώς σκόπιμες αλλά απαραίτητες.
 • Η Acronis αναφέρει ότι η τεχνολογία Active Protection της σταμάτησε με επιτυχία πάνω από 400.000 επιθέσεις ransomware το 2020, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων λύσεων backup στην αναχαίτιση των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, τα δεδομένα αποτελούν ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία για τις επιχειρήσεις. Ο κανόνας 3-2-1 προσφέρει μια σταθερή βάση για τις στρατηγικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να προστατευτούν από την απώλεια δεδομένων και τις δυνητικά καταστροφικές συνέπειές της. Λύσεις όπως η Acronis όχι μόνο ευθυγραμμίζονται με τον κανόνα 3-2-1, αλλά και τον ενισχύουν με προηγμένα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες των επιχειρήσεων, παρέχοντας ψυχική ηρεμία και εξασφαλίζοντας την επιχειρηματική συνέχεια απέναντι σε προκλήσεις που σχετίζονται με τα δεδομένα.