Εταιρικά Νέα

Η εφαρμογή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού: Παρουσίαση βιβλίου “Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Πράξη”

Στις 15 Νοεμβρίου 2023 η Protogramma Informatics είχε την τιμή να συνδιοργανώσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Γιώργου ΛαμπανάρηΟ Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Πράξη” στο φιλόξενο αμφιθέατρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό βαθιά εμπνευσμένο από την πράξη και την εμπειρία. Συγκεντρώνει τις ιδέες και τις πρακτικές από πρωτοπόρους στον τομέα της τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και την πολυετή εμπειρία και εκπαίδευση του συγγραφέα στον χώρο. Καθώς οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής είναι πολλές και ποικίλες, το βιβλίο αναλύει τη συνολική εικόνα του τομέα και προσφέρει πρακτικές λύσεις που είναι άμεσα εφαρμόσιμες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επιχειρηματιών και έδειξαν το ενδιαφέρον που προκαλεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τις επιχειρήσεις, την τεχνολογία, αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Η συζήτηση που προέκυψε ανέδειξε τη σημασία της καινοτομίας, της προσαρμοστικότητας και της συνεχούς μάθησης σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται.

Η Protogramma Informatics συμμετείχε με τον ιδρυτή και CEO του κ. Σταύρο Παπαδόπουλο, τον εμπορικό διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Ράφτη και τον developer κ. Νίκο Φωτακίδη. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Λαμπανάρη, οι τρεις τους δώσανε παραδείγματα εφαρμογής τεχνολογικών λύσεων που υλοποίησε επιτυχώς η Protogramma Informatics και αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη μιας εταιρείας. Εφαρμογές της Microsoft όπως το Power BI, Power Automate και Power Apps, αλλά και custom Apps και CRM εφαρμογές που έχει αναπτύξει η εταιρεία σε τεχνολογίες Microsoft Blazor για web applications και Microsoft .NET MAUI για mobile apps.

Η μεγάλη συμμετοχή αποτέλεσε απόδειξη του ενδιαφέροντος και της ανάγκης για μια πιο εμπλουτισμένη συζήτηση γύρω από το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο μια τάση αλλά μια αναπόσπαστη πτυχή της σύγχρονης κοινωνίας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε.

Μετά από αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση, οι συνομιλίες και οι ανταλλαγές απόψεων θα συνεχιστούν. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ένα θέμα που δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται και να προκαλεί αλλαγές, και με την κατάλληλη γνώση και προσέγγιση, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα.

Η Protogramma Informatics δεσμεύεται, με την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, να συνεχίσει την συζήτηση για την εξέλιξη προς έναν πιο ψηφιακά εξοπλισμένο και διασυνδεδεμένο κόσμο!