Εταιρικά Νέα

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, συμφωνά με πρόσφατη υπουργική απόφαση, καθίσταται υποχρεωτική η ανάκληση ή/και αντικατάσταση των παλιού τύπου φορολογικών μηχανισμών ΕΑΦΔΣΣ με φορολογικούς μηχανισμούς νέου τύπου με την ονομασία «ΦΗΜΑΣ» (Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός Άθροισης και Σήμανσης) ή μετάβαση σε Υπηρεσία Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης μέχρι και την 30η Ιουνίου 2024.

Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν επιλέξει την υπηρεσία του παρόχου, καλούνται να δηλώσουν την πρόθεση τους (αντικατάσταση του φορολογικού με «ΦΗΜΑΣ» ή μετάβαση σε Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης) μέχρι και την 31η Μαΐου 2024 και να ολοκληρώσουν την μετάβαση μέχρι την 30 Ιουνίου 2024.

Μπορείτε να παρατείνετε την διαδικασία αλλαγής του φορολογικού μηχανισμού μέχρι και την 1 Ιουλίου 2024 με την προϋπόθεση να έχει καθοριστεί ραντεβού εγκατάστασης νέου τύπου φορολογικού μηχανισμού.

Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να σας καθοδηγήσουμε για την λήψη της παράτασης και στη συνέχεια να αναλύσουμε τις διαδικασίες σας για να σας προτείνουμε την βέλτιστη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο δυνατό τρόπο.

Παρόμοια κατάσταση και με την διασύνδεση με POS

Ομοίως, για την διασύνδεση των POS με τα εμπορικά συστήματα, η ενημέρωση που υπάρχει από τις εταιρείες των εμπορικών προγραμμάτων είναι ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση των απαραίτητων modules.

Για κάθε νέα εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

Επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε

Οι εταιρείες ERP δεν έχουν προς το παρόν δημοσιεύσει τις τιμές και τις ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμα τα modules που θα χρειαστεί να εγκατασταθούν ώστε να γίνει η διασύνδεση με τους νέους φορολογικούς μηχανισμούς & τα POS.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας ώστε να αναλύσουμε τις διαδικασίες σας για να σας προτείνουμε την βέλτιστη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο δυνατό τρόπο, ώστε είτε να υιοθετήσετε τη λύση παρόχου εμπρόθεσμα, είτε να σας καθοδηγήσουμε ώστε να αιτηθείτε της παράτασης και να διασφαλίσετε την σειρά προτεραιότητας σας και την εμπρόθεσμη διασύνδεση των εμπορικών σας προγραμμάτων.